Just nu FRI FRAKT

inom Sverige!

Just nu FRI FRAKT

inom Sverige!

Om oss - vår historia

Alex&Phil grundades 2015 av mig, Jenny Wessblad Hårdh.

Yrkesmässigt har jag en bakgrund som folkrättsjurist på utrikesdepartementet. Ända sedan barnsben har jag haft ett djupt engagemang för mänskliga rättigheter och genom arbetet på departementet har jag haft förmånen att kunna arbeta med internationell rätt inom FN, EU och Europarådet. Det var otroligt roligt och utvecklande och det var förstås intressant att få arbeta med aktuella frågor och ett globalt perspektiv. Men mitt matintresse fanns också alltid där!

När allt förändrades

Men när vi fick vår son Alexander förändrades min världsbild. Jag var mammaledig så länge som möjligt, ville verkligen njuta av varenda liten stund med vår lilla bebis. Det kändes som att en helt ny och underbar värld öppnade sig för mig och jag kände så starkt att det är i den här världen – med barn, barns utveckling, hälsa och mat, som jag vill vara med och göra skillnad. Och, som många småbarnsföräldrar gör, kände jag starkt att jag ville hjälpa andra, mindre lyckligt lottade barn.

Under en utlandsresa med vår son Alexander föddes så idén till Alex&Phil. Innan hade jag huvudsakligen lagat min egen mat till Alexander, men utomlands hittade jag en annan sorts barnmat än den som fanns i Sverige. Det som var mest framträdande var att maten smakade som riktig mat, som mat jag själv skulle kunna äta, vilket ju borde vara en självklarhet. Varför ska vi ge våra barn – det mest värdefulla vi har – något som vi själva aldrig ens skulle överväga att äta?

När idén blev verklighet

Under min nästa mammaledighet med Alexanders lillebror Philip bestämde jag mig för att tillsammans med min man Robert starta det barnmatsföretag jag själv saknade.

Företaget är utformat som vi tycker att ett modernt företag ska vara: miljövänligt och med ett tydligt socialt ansvar. Att företaget skulle heta Alex&Phil var en självklarhet: våra söner är ju upphovsmännen till själva idén. Utan dem hade det inte blivit något barnmatsföretag.

 

Det är också Alexander och Philip, och deras kompisar, som varit med och tagit fram våra recept. Deras önskemål och synpunkter har vägt tungt och de är verkligen engagerade!

Smak, kvalitet och hållbarhet

Vår ambition är att göra genuint högkvalitativ barnmat som smakar hemgjort och som är minst lika nyttig som den man själv kan laga till sina barn. Som småbarnsförälder hinner man oftast inte stå och laga barnmat varje dag. Då ska man kunna köpa mat som är så bra att man kan känna sig trygg i att man faktiskt ger sitt barn den bästa mat det kan få.

Alex&Phils barnmat är ärlig. Vår mat innehåller inget ris, rismjöl, juicekoncentrat, askorbinsyra, socker eller salt. Den är omsorgsfullt sammansatt utifrån små barns näringbehov. Vi är det enda barnmatsmärket som bär Ä-märket, som föreningen Äkta vara ger till företag vars produkter inte innehåller några tillsatser, fejkade aromer eller industriella ingredienser. All vår mat är också ekologisk och KRAV-märkt.

Vi har verkligen haft en positiv utveckling och vi är nu ett riktigt familjeföretag med hela familjen involverad! Det är fantastiskt roligt att dagligen få läsa alla snälla och fina brev föräldrar skickar till oss med berättelser om hur mycket deras barn älskar vår mat!

 

Information