ANGE RABATTKODEN "VINTERKAMPANJ!"

FÖR 25% PÅ ORD. PRIS T.O.M. 16/12 -18!

ANGE RABATTKODEN "VINTERKAMPANJ!"

FÖR 25% PÅ ORD. PRIS T.O.M. 16/12 -18!

Om oss - vår historia

Alex&Phil grundades 2015 av mig, Jenny Wessblad Hårdh.

Jag har en bakgrund som folkrättsjurist på UD, där jag arbetat sedan 2003. Jag har alltid haft ett djupt engagemang för mänskliga rättigheter och folkrätt, och i mitt arbete på UD har jag haft förmånen att kunna arbeta med folkrätt bland annat multilateralt inom FN, EU och Europarådet. Det var fantastiskt roligt och utvecklande och det var förstås väldigt intressant att få arbeta med dagsaktuella frågor och den folkrättsliga bäringen på dem.

När allt förändrades

Men när vi fick vår son Alexander förändrades min världsbild. Jag var mammaledig så länge som möjligt, ville verkligen njuta av varenda liten stund med vår lilla bebis. Det kändes som att en helt ny och underbar värld öppnade sig för mig och jag kände så starkt att det är i den här världen – med barn, barns utveckling, hälsa och mat, som jag vill vara och verka i. Och, som många småbarnsföräldrar gör, kände jag starkt att jag ville hjälpa andra, mindre lyckligt lottade barn.

Under en Floridaresa med vår son Alexander föddes så idén till Alex&Phil. Jag hade huvudsakligen hade lagat min egen mat till Alexander, men i Florida hittade jag en annan sorts barnmat än den som fanns i Sverige, både vad gäller kvalitet och förpackning. Det som var mest framträdande var att maten smakade som riktig mat, som mat jag själv skulle kunna äta, vilket ju borde vara en självklarhet. Varför ska vi ge våra barn – det mest värdefulla vi har – något som vi själva aldrig ens skulle överväga att äta?

När idén blev verklighet

Under min nästa mammaledighet med lillebror Philip bestämde jag mig för att använda min ledighet till att starta det barnmatsföretag jag själv saknade i Sverige.

Företaget är utformat precis som jag tycker att ett modernt företag ska vara: ekologiskt, miljövänligt och med en stark CSR-komponent – mitt företag ska också hjälpa barn som har det svårt. Att företaget skulle heta Alex&Phil var en självklarhet: mina söner är ju upphovsmännen till själva idén. Utan dem hade det inte blivit något barnmatsföretag.

Smak och kvalitet

Vår ambition att göra genuint högkvalitativ barnmat som smakar hemgjort och som är minst lika nyttig som den man själv kan laga till sina barn. Som småbarnsförälder hinner man oftast inte stå och laga barnmat varje dag. Då ska man kunna köpa mat som är så bra att man kan känna sig trygg i att man faktiskt ger sitt barn den bästa mat det kan få.

Främst för att vår mat är ärlig (dvs utan ris, rismjöl, juicekoncentrat, askorbinsyra, socker och salt) och genuint sammansatt utifrån små barns näringbehov, men också för att maten är ekologisk, KRAV-märkt och för att du för varje portion du köper bidrar till att hjälpa barn i världen som har det svårt. Det är supermat för superungar helt enkelt!

 

Information