Vi söker en ny medarbetare!

Klicka här för att läsa mer.

Vi söker en ny medarbetare!

Klicka här för att läsa mer.

Jobba hos Alex&Phil

Vi söker en ny medarbetare!

Ekonomiadministratör för löpande bokföring och administration

Alex&Phil är ett innovativt barnmatsföretag som utvecklar och säljer ekologisk, näringstät och rättvis barnmat. Vi är ett modernt företag med tydliga värderingar: vi är helt klimatneutrala och har ett välgörenhetskoncept som vi kallar ”Så rättvist - 2för1”. Alex&Phil erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med utrymme för utveckling och egna initiativ där du som medarbetare har stor möjlighet att påverka. Vi flyttar inom kort till nya ljusa lokaler mitt i Sickla köpcentrum nära kommunikationer, bra lunchrestauranger, service och butiker.

Alex&Phil är under stark tillväxt och vi söker därför en medarbetare på 80%, med möjlighet att gå upp till 100%, för omgående tillträde.

Tjänsten:

Vi söker en positiv och driven administratör med ekonomikunskaper. Du kommer sköta vår ekonomiadministration och löpande bokföring, fakturering, lönehantering, orderhantering och kundtjänst samt löpande administrativt kontorsarbete inklusive enklare frågor inom vårt logistikflöde. Vi ser gärna att du även har intresse och erfarenhet av att arbeta professionellt med sociala medier. Du behöver ha:

 • Ekonomisk- eller administrativ utbildning
 • Goda kunskaper inom Microsoft Office paketet (särskilt Word och Excel)
 • Erfarenhet av arbete i ett affärssystem (vi arbetar i Fortnox)
 • Arbetslivserfarenhet från arbete med löpande bokföring, avstämning av bokföring och administration
 • Goda kunskaper i engelska (tal och skrift)
 • Serviceinriktad, noggrann och samarbetsinriktad

Därutöver är det meriterande om du har:

 • Erfarenhet av dagligvaruhandel
 • Tidigare ha arbetat med administration inom livsmedel eller övrig FMCG
 • Kunskaper i användning av sociala medier för företag
 • Ytterligare språkkunskaper
 • Erfarenhet från löneadministration
 • Erfarenhet från arbete med factoring
 • Erfarenhet av konsumentkontakt

Färdigheter & egenskaper:

Vi söker dig som är serviceinriktad, tycker om ordning och reda, administration och siffror, och som tycker om att arbeta i ett mindre sammanhang där arbetsuppgifterna kan vara skiftande. På Alex&Phil arbetar vi självständigt, därför är det viktigt att du är flexibel, självgående och kan prioritera bland veckans uppgifter.

Du har erfarenhet av löpande bokföring, fakturering och löneadministration och viljan att lära dig nytt. Du får gärna vara initiativrik och komma med förslag på nya administrativa rutiner och idéer som effektiviserar och underlättar vårt arbete.

Eftersom vi är ett startup-företag, söker vi en medarbetare som uppskattar att arbeta i en dynamisk miljö präglad av kraftig tillväxt där arbetsuppgifterna kan vara skiftande. Vi arbetar i ett nära och prestigelöst team där gott samarbete är grundläggande. Därför fäster vi också stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt engagemang.

Som person är du noggrann, prestigelös, ambitiös och glad. Vi har en liten hund på kontoret, så tolerans för det uppskattas!

Läs gärna mer om oss här på hemsidan, samt på Facebook: alexphil.se och Instagram: alexphil.se

Sista ansökningsdag: Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan skickas till jobb@alexphil.se, bifoga CV och kort personlig presentation. Sista ansökningsdag är måndagen den 9 april.

Kontakt och information: Jenny Wessblad Hårdh, VD & grundare, jenny@alexphil.se, tel: 0733-484434.

Information