Ärlig barnmat

Vi kallar vår mat ärlig barnmat.

Det gör vi eftersom barnmat från Alex&Phil alltid bara är tillagad av frukt, bär, havre, amarant, rapsolja, äkta juice och kryddor - inget annat. Vi använder aldrig ris- eller rismjöl, juicekoncentrat, syrareglerande medel som askorbinsyra, utspädande vatten eller andra utdrygande och konsistensgivande tillsatser. Den absoluta majoriteten av all barnmat innehåller ris eller rismjöl. Vi använder aldrig ris eller rismjöl, eftersom allt ris innehåller arsenik (som kommer från marken där riset odlas, oavsett om odlingen är ekologisk eller inte). Arsenik är ett gift och sådana bör man hålla långt borta från små barn och det ska definitivt inte förekomma i barnmat. Vi använder heller inte juicekoncentrat, eftersom vi vill att vår mat ska vara så lite processad som möjligt - så naturlig som möjligt helt enkelt! Samma gäller den så ofta förekommande askorbinsyran. Vi använder aldrig askorbinsyra, dels för att vi inte vill använda kemiskt producerade tillsatser i vår mat, dels för att det heller inte behövs.

Vår mat är noga komponerad för att både smaka gott, mätta och göra gott. Vi använder så stor andel bär vi kan och kompletterar med frukt och havre- eller amarantmjöl. Vi tillsätter även lite rapsolja i vår gröt och i våra smoothies. Tillsammans med havre- och amarantmjölet bidrar oljan till att våra smoothies och ätklara gröt blir mer kompletta frukosträtter och mellisar, med både fleromättat fett, fullkornsmjöl, frukt och bär. Våra smoothies och vår gröt innehåller i genomsnitt 116 kcal per 100 gram.

Vår filosofi är enkel: vi använder bara särskilt utvalda ingredienser i form av bär, frukt, havre, amarant, rapsolja och kryddor - och vi tillsätter inget annat. Det är vad vi kallar ärlig barnmat. 

 

 

Information