Fri frakt över 400 kr!

Alex&Phil Foundation

Det otroliga privilegium vi har att leva i en trygg och utvecklad del av världen är sorgligt nog en situation som inte delas av majoriteten av världens befolkning. Än värre är att de svåra förhållanden som råder i stora delar av världen alltid drabbar barnen hårdast.

Vi säger alltid lite klichémässigt att barnen är vår framtid, men så är det ju verkligen. Därför är det viktigt för oss på Alex&Phil att inte bara leverera genuint hälsosam och kvalitativ mat till barn i vår priviligierade del av världen, utan att också ge ett konkret bidrag till att hjälpa barn som befinner sig i utsatta och svåra situationer i andra delar av världen. Eftersom vi arbetar med mat är det naturligt för oss att Alex&Phil Foundation bland annat ska ge bidrag till bra mat till utsatta barn.

Därför har vi, grundarna till Alex&Phil AB, etablerat en stiftelse: Alex&Phil Foundation. Alex&Phil Foundation ska bidra till barns överlevnad och utveckling. För varje såld portion av Alex&Phil barnmat ger vi 50 öre direkt till stiftelsen för att hjälpa nödställda barn runt om i världen - oavsett om Alex&Phil AB går med vinst eller inte.

Under hösten 2015 skänkte vi större delen av vårt lager till Röda Korset i Ungern, för att hjälpa barn- och barnfamiljer på flykt, se bilderna ovan. Vi skänkte också en mindre del av vårt lager till ett lokalt flyktingboende i Nacka, som tagit emot många småbarn.

Pengarna kommer att användas till att stödja civilsamhällesorganisationer med etablerad verksamhet i länder där hjälpen behövs men också direkt till lokala aktörer i takt med att stiftelsens kapital växer. Till vilken organisation bidraget skänks, och till vilken grupp av barn, är stiftelsens uppdrag att besluta om, och bidrag kan ges både som kortsiktiga insatser i akuta nödsituationer och mer långsiktiga bidrag. Bidraget utgår från den första sålda portionen och baseras på antalet sålda portioner.

På så vis vet du att när du köper mat från Alex&Phil, gör du en god gärning både för ditt eget barn och för barn som har det svårt.

Vi vill att fler barn ska må bra!

 

 

 

Information